Het plaatsje Bakewell ligt midden in het bekende Peak District. Veel groener dan in dat nationale park gaat het niet worden op de wereld. De plaats is op culinair gebied op twee gebieden bekend; de Bakewell pudding en de Thornbridge Brewery. En in die brouwerij zijn wij natuurlijk voornamelijk geïnteresseerd.

We beginnen dit stuk met een filmpje. Welkom in de wereld van Thornbridge.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Het verhaal van de Thornbridge brewery begint in 2005. De Thornbridge Hall te Ashford in the Water is het terrein waar de eerste bieren gebrouwd werden. In 2009 blijkt die brouwerij niet meer afdoende en dus verkast de zaak naar Bakewell. Met de slogan “innovation, passion, knowledge” rollen er nu al vele jaren steeds weer nieuwe bieren van de band. De Wild Swan is, als we de brouwers mogen geloven, de zomer in een flesje. In 2014 won het bier dat onze junibox haalde al de zilveren medaille bij de World Beer Cup in de categorie English Style Summer Ale.

Maar Thornbridge is meer dan een brouwerij. Er zijn namelijk ook diverse pubs die het logo van de brouwerij op de voorgevel hebben staan. De meest bijzondere is misschien wel de pub voor het stadion van Sheffield FC, de oudste voetbalclub ter wereld, tegenwoordig spelend op het achtste Engelse niveau. In de Coach and Horses Pub drinken fans, passanten en spelers voor, tijdens en na de wedstrijden een goed glas. Zoals dat hoort in het Verenigd Koninkrijk.

Maar intussen heeft de expansiedrift van Thornbridge ze ook al in Nederland gebracht. Sinds 2015 is er in ’s Hertogenbosch een café dat het adagium “innovation, passion, knowledge” uitdraagt.

Goed, genoeg achtergrond. Over naar de smaaktest van Founding Brother Douwe.

Douwe: “Hele lichte kleur. En zo is de smaak ook. Heel licht, fris en soepel. Mild bittertje en heel klein zuurtje. Deze is perfect voor de zomer. Heerlijk als dorstlesser en verfrissing na een lange dag werken en dan thuis even tot rust te komen. Een mooi licht bier maar wel vol smaak. Untappd score 3,5/5.”

Meer Thornbridge? Kijk dan zeker hier. Meer Beerders Uitgelicht? Klik dan hier.

Meer bier? Bestel dan zeker onze maandelijkse box. Voor € 20,- per maand worden er elke maand vijf uiterst smakelijke speciaalbieren bij je thuis. En als je dan toch bezig bent: maak dan gelijk gebruik van onze vriendendienst.