Waar denkt u aan bij het horen van ‘Zaandijk’? De typische, karakteristieke Zaanse huizen op de Zaanse Schans? Correct. Korenmolen De Bleeke Dood? Ook die zou u kunnen kennen. Maar heeft u al eens van bier uit dit dorp gehoord? Vermoedelijk niet.

Toch brouwt Patrick Breugem er al een paar jaar zijn eigen bieren in de naar hem genoemde Brouwerij Breugem. Toch was een brouwerij zeker niet het plan. Timmerman wilde hij worden. Dat liep echter anders. Toen hij zestien was kreeg hij een ongeluk, waardoor hij drie weken in coma lag. Niks kon hij meer. Niet praten, niet lopen, niet schrijven; niets. Maar Patrick gaf niet op. Op een gegeven moment belandde hij bij Brouwerij de Prael in Amsterdam, waar hij het metier leerde.

Hij fleurde er weer helemaal op. Hij raakte er naar eigen zeggen verslaafd aan de geur van het brouwen. De droom (een eigen plekje) werd uiteindelijk werkelijkheid in Zaandijk. Brouwerij Breugem is het voorlopige eindresultaat van zijn niet alledaagse verhaal. Een verhaal van niet opgeven en een gezonde dosis lef en eigenwijsheid. Samen met bierkenner Derek Walsh (ook geen kleine jongen) maakt hij de bieren op zijn manier. En met succes, daar Breugem met zijn bieren al diverse prijzen in ontvangst mocht nemen.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.
I Accept

En een ding is volgens ons wel zeker: we zijn nog lang niet van Brouwerij Breugem af. Of we dat erg moeten vinden? Wij vinden van niet.

Het AVROTROS programma ‘Leven in de Brouwerij’ bezocht de brouwerij van Patrick Breugem ook. Bekijk het fragment hier (vanaf 17:55).

En wat vindt Founding Brother Douwe van het bier?

Douwe: “Mooie kleur, goed schuim, smaakvol ook. Het bier zelf is ook zeer smaakvol. Een unieke eigen smaak ook, de hop is bitter maar ook mild en zoetig. Licht fruitje van wat banaan of mango. Ook proef ik iets van een licht pepertje en iets kruidigs. Heel fijne en mooie eigenzinnige IPA. En u weet het; een eigen smaak wordt altijd erg gewaardeerd. Untappd score: 3,75/5.”

Meer Brouwerij Breugem? Kijk dan zeker hier. Meer Beerders Uitgelicht? Klik dan hier.

Meer bier? Bestel dan zeker onze maandelijkse box. Voor € 20,- per maand worden er elke maand vijf uiterst smakelijke speciaalbieren bij je thuis. En als je dan toch bezig bent: maak dan gelijk gebruik van onze vriendendienst.