Veel goede dingen in het leven beginnen met een droom. Jeroen Bax en Sepp Jansen zijn echte dromers. Gelukkig maar. Want zonder dit duo hadden we nooit kunnen genieten van Bax Bier.

Het verhaal van Bax Bier begint op een loze zaterdagmiddag. Sepp Jansen, biomedisch wetenschapper, en Jeroen Bax, niet de meest geslaagde student aller tijden, kennen elkaar van de Groningse studentenwielervereniging Tandje Hoger en besluiten op een dag de roerstok ter hand te nemen.

Goed duo

De twee vullen elkaar mooi aan. “Ik ben goed in proeven, smaak en geur”, laat Bax optekenen in de Universiteitskrant van Groningen. “Sinds Sepp erbij is, zijn de recepten een stuk beter geworden. Hij probeert juist uit te zoeken hoe we ons bier kunnen verbeteren, door de literatuur in te duiken.” Het is een combinatie die al enige jaren hele leuke bieren oplevert. Twee van die bieren haalden zelfs al onze box. Allereerst was daar in April 2016 ‘Koud Vuur’, en nu is er dus ‘Kon Minder’. Een ode aan de Groningse taal. Met ‘Kon Minder’ bedoelt de Groninger

De populariteit van de brouwerij wordt logischerwijs steeds groter. Waar in het begin werd gebrouwen in Amsterdam en een schuur in de tuin dienst deed als opslagruimte is er vorig jaar een eigen stulpje gekomen. Als je op de N370 rijdt passeer je ‘m vanzelf, de brouwerij annex proeflokaal aan de Friesestraatweg in Groningen. Een uitermate geschikte plek voor de dorstige mens.

En uitgerekend vandaag gaat een nieuwe droom van het duo in vervulling. Bax Bier organiseert namelijk het eerste Groningse International Craft Beer Festival op de Ossenmarkt in Groningen. Een nieuwe stap voor de bierliefhebbers die helemaal past in hun ontwikkeling.

En dat is nog lang niet het laatste wat we van de heren hebben gezien. Bax Bier ontwikkelt zich elke dag naar een nog hoger niveau. De komende jaren staan in het teken van ‘meer en beter’. En dankzij verse brouwinstallaties moet dat helemaal goed komen.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.
I Accept

Moraal van het verhaal? Blijf dromen!

En, Douwe, droom jij ’s nachts van dit bier?

Douwe: “Zo. En of ie Minder Kon.. Volmoutig en duidelijk de gerst die je proeft. ‘Oerbier’ is daardoor de term die bij mij opkomt. Ook de sinaasappelschil proef je goed. Heel fijn blond bier. Niet voor niets haalde dit bier zilver bij Dutch Beer Challenge. Untappd score: 3,75/5.”

Meer Bax Bier? Kijk dan zeker hier. Meer Beerders Uitgelicht? Klik dan hier.

Meer bier? Bestel dan zeker onze maandelijkse box. Voor € 20,- per maand worden er elke maand vijf uiterst smakelijke speciaalbieren bij je thuis. En als je dan toch bezig bent: maak dan gelijk gebruik van onze vriendendienst.