Wij zijn altijd op zoek naar mooie bieren voor in onze box. De bieren waar wij van houden gaan van traditionele abdijbrouwsels naar de moderne bieren van microbrouwerijen. En alles daartussenin. Uiteraard zijn er ook speciaalbieren die onze box niet halen omdat onze selectiecommissie ze niet goed genoeg vindt. En dan zijn er nog bieren die niet in onze box komen omdat ze simpelweg te bizar voor woorden zijn. Wij selecteerden er zeven.

PangPang & Snask – Shower Beer

Bij Beerders houden wij van bier (joh). Ook hebben we op z’n tijd een grote voorliefde voor het fenomeen ‘douche’. Toch hebben wij nog nooit overwogen om beide zaken te combineren. Enige navraag onder bekenden en bierliefhebbers leert dat er toch heel wat bierliefhebbers zijn die er zo nu en dan eentje opentrekken onder de douche. Dus dachten ze bij de Zweedse brouwerij ‘PangPang’: “Laten we eens bier ontwikkelen dat perfect is om tijdens het douchen te drinken.”

Zo geschiedde.

TheLADbible just shared a video about our latest beer, Shower Beer. Good to see you working on your hygiene guys! @theladbible

A post shared by Stockholms first Micro Brewery (@pangpangbrewery) on

Abashiri – Bilk

Beer + milk = Bilk. Deze Japanse brouwerij besloot eigenhandig iets aan het melkoverschot te doen. Hoe? Door melkbier te maken. Simpel.

De reacties zijn niet unaniem positief. Het is dan ook een uniek bier. En wie er toch zin in krijgt; dikke pech, want het bier wordt niet meer gebrouwen. Toch kent de brouwerij nog veel meer bijzondere bieren.

Zijn wij trouwens alleen als we bij dit bier direct aan Joris Driepinter denken?

Rogue – Beard Beer

Alle brouwers waar wij iets mee hebben stoppen, naast alle reguliere ingrediënten, liefde in hun bier. Maar bij Rogue doen ze er bij dit bier ook nog wat anders in. En als je de naam van dit bier hebt gelezen weet je ook wat het speciale ingrediënt is.

Baardhaar.

Ja, daar keken wij ook vreemd van op. Maar toch blijkt het bij nadere bestudering niet zo dat je de onderkin van brouwmeester John Maier naar binnen klokt.

De basis van de gist is baardhaar. Dat valt dus nog wel mee, al hadden wij het waarschijnlijk nooit kunnen bedenken.

 

Dock Street – Walker

Van baardbier gaan we naar bier waarin andere lichaamsdelen zijn gebruikt. Hersenen. Geitenhersenen, om precies te zijn.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Voor het volgende bier blijven we in de categorie ‘lichaamssappen’.

Pißwasser

Voor zover wij weten kennen wij niemand die dit bier ooit echt gedronken heeft. Maar in de wondere wereld van de Grand Theft Auto serie is het enorm populair. Of het nu rednecks, bankiers of yogadocenten zijn; werkelijk iedereen drinkt dit brouwsel. En ook jouw karakter kan de nodige drankjes tot zich nemen. Verwijzingen naar Corona, Grafenwalder en Budweiser zijn in ieder geval aanwezig. Door de hele speelwereld van GTA zijn billboards te vinden. O, en de radiocommercials zijn ook fantastisch.

Cave Creek – Chili Beer

Nee, dit is niet bier uit het mooie Chili komt. Zonder grappen: dit is bier met chilipeper. Kijk maar.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Intussen wordt het bier gebrouwen door Cerveza Mexicali in het Mexicaanse Tecate. Misschien was die muur toch nog niet zo’n gek idee…

En als je denkt dat je het met enkel chilipeper gehad hebt heb je het mis. Want bij Oedipus doen ze er nog een schepje bovenop. Oedipus – Thai Thai bevat namelijk ook nog Laos wortel, citroengras, sinaasappelschillen en coriander. Volgens Founding Brother Douwe is dit bier best smakelijk. Zien we deze dan ook binnenkort in de box?

Maar ook als het gaat om bizarre bieren kan er maar één de grote winnaar zijn.

Brewdog – The end of history

Wij weten het werk van Brewdog zeker te waarderen. Zo zit er deze maand al voor de tweede keer een bier van deze Engelse brouwerij in onze box. Maar soms gaan ze zelfs naar onze maatstaven een tikje te ver. Want echt: een bierfles met als omhulsel een dode eekhoorn? Serieus?

Welke van deze bieren zou je stiekem toch willen proberen? Of heb jij nog leuke suggesties voor deze lijst? Laat het ons weten in de reacties! Lid worden van het broederschap van Beerders? Ook dat kan. Voor €20,- per maand wordt onze box maandelijks bij je thuisgebracht. Bestel ‘m hier!