Vaak lees je op onze blog over groei, winstmomenten, de toekomst en alles wat van Beerders een broederschap maakt. Vandaag is het vooral tijd voor het laatste.

Degenen die ons verhaal hebben gehoord weten dat ‘het vijfde biertje’ staat voor het winst of verliesmoment. En vandaag moeten we helaas een verliesmoment mededelen.

Toen Beerders net begon verliep onze selectieprocedure nog een stuk chaotischer. Kâld Kletske – Wald Bock zat in onze eerste box. Vol enthousiasme waren Douwe en Michael aan het inpakken, tot we erachter kwamen dat wij te weinig van dit bier hadden. Paniek! Snel werd er heen en weer gebeld. Kees-Jan (Mitra Burgum) had het nummer van Sytze Hoogstins, de brouwer van Kâld Kletske. Hij reageerde snel: “Nee, in de brouwerij heb ik niets meer staan, maar ik heb er zelf nog wel een aantal thuis in de koelkast staan.”

Enthousiast en trots keek hij een paar uur later toe hoe wij zijn flesjes in de box stopten. In no time uit eigen huis naar de box, klaar om naar de leden van het eerste uur te verzenden. Toen we hem enige tijd later konden vertellen dat onze broeders het bier lekker vonden was hij een blij mens.

Zaterdag ontvingen we het trieste bericht dat deze Sytze na een oneerlijke strijd is overleden. Wij zullen hem nooit vergeten en wij wensen alle nabestaanden veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Tsjoch Sytze. Altyd grutsk bleaun, wy sille dy neat ferjitte.