Mensen die nog niet toegetreden zijn tot het broederschap van Beerders stellen wel eens dat sommige bieren in onze box ook te verkrijgen zijn bij de slijter of de supermarkt. Mijn antwoord hierop is vrij simpel; “ja, dat klopt”. Maar achter dat antwoord schuilt wel degelijk een visie. Wij pretenderen namelijk ook niet dat ons bier niet te koop is bij de slijter of supermarkt of zelfs nergens te koop is. Sommige andere spelers op de markt doen dat wel en dan loop je soms tegen situaties aan dat er toch iemand een bier vindt dat wel bij een slijter of supermarkt te verkrijgen is. Auw.

Slijters en ook supermarkten spelen steeds meer in op de speciaalbiermarkt en dat merk je aan hun assortimenten. Waar het enkele jaren geleden vaak armoe troef was mag je er in veel gevallen tegenwoordig gewoon ‘u’ tegen zeggen. Daarbij komt het feit dat het ook niet te controleren is voor ons of er niet ergens een lokale slijter of supermarkt wel of niet bepaalde bieren in hun assortiment hebben. En daarbij: is de exclusiviteit nu zo ontzettend belangrijk?

Eigen visie; het verhaal

Wat veel belangrijker is dan de exclusiviteit van het bier is ons eigen verhaal; dat staat op nummer één. Wij willen mensen een box bieden met vijf rustmomenten, de bieren zijn slechts het middel. Natuurlijk proberen wij ook exclusieve, lokale of extra speciale speciaalbieren in onze box te doen. Vinden wij op z’n tijd hartstikke leuk. Denk aan een Lichte Tongval, Kâld Kletske, Grutte Pier of een Schelde Strandgaper. Allemaal mooie bieren die het verdienen om gedronken te worden. Maar wat bij ons ook zeker hoog in het vaandel staat zijn bieren met een verhaal of juist klassiekers.  Denk hierbij aan bieren met een geweldige historie zoals Guinness en Pilsner Urquell in onze laatste box, maar ook een Warsteiner Braumeister. Het zijn allemaal bieren die je waarschijnlijk niet snel zult halen en door onze box pak je ze toch even mee. Dat is het mooie, wat ons betreft. En dit horen wij ook terug van onze broeders.

Rust, genieten, beleving en het broederschap zijn vanaf het begin onze kernwaarden geweest en dit zal altijd zo blijven. Daarbij kun je binnenkort nog meer delen in het broederschap, want dit onderdeel zal zich de komende tijd ook meer ontwikkelen. Daarnaast maak je kennis met de diversiteit in de bierwereld, kun je je eigen smaak ontdekken of verder ontwikkelen en tenslotte proberen we je verhalen te vertellen, van ons, van de bieren. En dat is een leuke bijkomstigheid en daarom worden wij ook zo blij van de berichten die we van broeders mogen ontvangen. Want broeders delen hun verhalen; zowel online als offline.