Ik weet niet hoe het met u zit, maar als ik ergens kom wil ik niet alleen maar op mijn lauweren rusten. Ik wil ook graag iets gezien hebben. Ik wil graag de stad, de omgeving en het land ontdekken. Zo ook afgelopen vakantie, toen ik een dag naar Oldenburg ben geweest.

De stad, op ongeveer een uur rijden van de Nederlandse grens, ken ik, net als zoveel mensen, eigenlijk alleen van de kerstmarkt waar ik graag mag komen in de donkere decemberdagen voor Kerst. Helaas zie je dan van de stad zelf niet veel en vanwege de doorgaans mindere weersomstandigheden ga je ook niet snel even rondneuzen.

Nu was dat echter anders. De geur van glühwein hing nog niet in de lucht en daar had ik eerlijk gezegd ook nog geen behoefte aan. Het was één van de vele gigantisch lekkere zomerse dagen en ik wilde graag een bierwinkel bezoeken.

Na wat navragen her en der kwam ik uiteindelijk uit bij Beer Supreme. Een prachtige shop met een zeer vriendelijke eigenaar die je gewoon lekker je gang laat gaan. En nog mooier: zodra je er om vraagt begint hij enthousiast te vertellen.  

Genoeg keuze hier in ieder geval. Bieren uit Nederland ontbreken niet (Jopen, De Molen, en andere bekende namen uit eigen land), maar ook uit het buitenland. Maar daar kwam ik niet voor. Ik houd van Duitsland als bierland: met de klassieke bieren van oudsher, die door kleine lokale brouwers met verrassende variaties op oude recepten ook in nieuwe jasjes worden gestoken.

Natuurlijk kwam ik niet met lege handen uit de winkel.

Mijn favoriet van de door mij meegenomen bieren was uiteindelijk de Bremer Keller Pils van de Freie Brau Union Bremen. Kellerbier kon mij tot nu toe weinig bekoren en daarom was dit wel de echte verrassing. Zo’n heerlijk frisse dorstlesser. Ik zou nooit meer een standaard pilsje of een saison als dorstlesser in de zomer nemen als elk Kellerbier zo zou zijn. Magnifiek.

De grootste teleurstelling was juist één van die innovatieve bieren; Klüver’s Brauhaus – Seegang. Een bier dat een ode aan de zee moet zijn waarbij gebruik gemaakt wordt van rode algen. Helaas kreeg ik weinig van de ziltige smaak mee en was het voornamelijk mierzoet. Ze deed mij denken aan Supermalt, wat ik persoonlijk echt één van de meest smerige creaties ooit vind. Jammer, maar goed, dankzij de bieren die minder in de smaak vallen waardeer je juist je favoriete bieren nog meer…

Al met al echt heel wat leuke bieren uit de regio van kleine brouwerijen uit o.a. Bremen, Oldenburg en Neustadt. Gaat u er ooit één of meerderen van in de Beerders-box zien? Ik sluit het zeker niet uit…

Tot slot ben ik heel benieuwd: wat was jouw favoriete ontdekking van de zomer. Komt-ie uit één van onze boxen of ben je toch ergens anders een pareltje tegengekomen?

O ja: Mocht u na het bezoek aan de bierwinkel nog een lekker hapje willen eten ga dan even langs Große Liebe midden in het overdekte winkelcentrum voor overheerlijke burgers!