Na het fantastische succes van onze vorige Goede Voornemens-post is het hoog tijd voor een nieuwe uitgave. Zes mooie nieuwe voorstellen voor goede voornemens waarbij de kans niet groot is dat ze te ambitieus voor je zijn. Want zo hebben wij goede voornemens het liefst.

Geef

Nee, we verwachten niet dat je vanaf de lokale kerktoren je bankrekening in briefjes van vijf over een menigte uitstrooit, maar we hopen wel op meer mensen die durven te geven. Tijd, geld, energie, aandacht, liefde, of wat dan ook.

Kijk eens vaker om je heen of er mensen zijn die je kunt helpen, waarvoor je paraat kunt staan. Lijkt de man achter je bij de kassa de zwaarste dag ooit te hebben? Betaal dat boodschappenkarretje voor de grap als je het kunt missen. Merk je dat iemand om je heen het heel lastig heeft? Bied aan een keer langs te komen om eens samen de afwas te doen, of zoiets. Hoor je lang niets van iemand in je directe omgeving? Bel eens op of wip eens langs en vraag simpelweg hoe het gaat. Kijk vaker rond en geef.

Groei

Altijd al willen leren hoe je een bal 30 keer hooghoudt, hoe je een website in elkaar zet of hoe je bloemen op een mooie manier naast elkaar schikt? Groei! Begin dit jaar dan niet met een ‘Ik ga minder roken’ maar juist met een ‘Dit ga ik leren’. Daag jezelf uit. Groei.

Ga

Dingen hebben is 2016, dingen doen is 2017. En 2018. En 2019. En 2020. Of zo.

Wat we hiermee willen zeggen? Ervaringen > spullen. Dus ga ook komend jaar toffe dingen doen!

We vinden het hartstikke fijn als je helemaal blij wordt van een vijftiende tuinkabouter in je tuin, maar er zijn waarschijnlijk nog veel meer zaken waar je nog vrolijker van wordt. Maak eens een extra lekkere maaltijd, ga een dagje naar het zwembad met je vrienden, geniet met de liefde van je leven van de ondergaande zon. Of waarom ga je niet voor een enorm gezellige proeverij van Beerders?

Waar je ook voor kiest, weet dat ‘doen’ het nieuwe ‘hebben’ is. Dus ga.

Geloof

‘Maar’ is ook echt zo’n prachtig woord dat bij 2018 pas. ‘Maar ik ben te druk’, ‘Maar zo slim ben ik niet’, Maar, maar maar Niets te maren, zei menig moeder vroeger al treffend.  

Toen jij nog in de luiers door de kamer banjerde bleek zij wat ons betreft al dé trend van 2019 te hebben voorspeld. Het woord ‘maar’ past in 2019 niet meer in je vocabulaire. Is iets eng, spannend, moeilijk of zwaar? Dingen zullen altijd moelijk, zwaar, spannend of eng blijven. Maar dat is geen reden om niet in jezelf te geloven. Ook Žydrūnas Savickas, afgelopen jaar de sterkste man ter wereld, heeft het ooit moeilijk gehad om een pot met augurken te openen. Geloof!

Geniet

Blijf klimmen op jouw persoonlijke ladder, maar vergeet ook niet om soms van het uitzicht te genieten.

Durf trots te zijn op die kleine dingen. Ging die presentatie helemaal fantastisch? Doe een dansje! Was die pasta een keer perfect al dente? Durft het te vieren.

Gerst

Het zal u niet verbazen, maar wat ons betreft horen de gerstmomenten er ook in 2019 weer bij. Nadat jij gegeven hebt, bent gegroeid, bent gegaan, en hebt geloofd in jezelf volgt vanzelf het genieten.

Ons hele concept is gebouwd op de genietmomenten. Geniet met ons mee en gun jezelf die broodnodige rustmomenten. Daar zul je zeker geen spijt van krijgen.