We kennen het allemaal wel; het leven dat soms zo vol is met de zogenaamde verplichtingen dat je zonder het door te hebben meer wordt geleefd dan dat je zelf ‘echt’ leeft.
Kleine zorgen, grote zorgen, voor je het weet zit je op de ’sleur’-trein waarvan de route vast lijkt te liggen.
In die zin is leven niet maakbaar en komt het zoals het komt en dit heb ik mijn eigen leven inmiddels wel gemerkt.

Toch heb ik geleerd om op bepaalde momenten “de tijd even stil zetten” en dit is waar Tongval de hoek om komt. Dit hoeft niet per se met een groot gebaar als aan de handrem trekken maar kan soms ook in een verloren moment, wanneer de eerder genoemde trein even pauzeert op een onbekend station. Persoonlijk zijn dat voor mij haast heilige momenten geworden; stil staan, het leven delen met mijn naasten onder het genot van een met liefde gebrouwen bier. Het geeft mij naast een moment van rust, een goed gesprek, in ieder geval het idee dat ik de regie in eigen handen houd en alleen dat al is heel wat waard.

In 2014 zijn we gestart met Tongval als bierlabel; op zoek naar nieuwe recepten, unieke combinaties en bijzondere verhalen. Tongval gelooft dat het drinken van (speciaal) bier meer is dan je dorst lessen. Ja, wij willen de tijd even stil zetten en het bier delen, gelijk het leven.

Onze Lichte Tongval vind je deze maand in de box. De Lichte Tongval is het tafelbier van Tongval. Een heerlijke, ongefilterde saison met een zacht bittere toets van 5,4% welke prachtig geel nagist op de fles. De Lichte Tongval smaakt fris, spannend, en ietwat kruidig. Een krachtige dorstlesser om van te genieten in de middagzon en een eigenzinnige tongstreler tegelijk!

De komende jaren zullen we onze eigen op artisanale wijze gebrouwen en veelal gelimiteerde bieren met elk een eigen verhaal met jullie delen … gelijk het leven.

Ik hoop dat je, net zoals ik, ook kunt genieten van de Lichte Tongval. En misschien nodigt het je uit om onze andere Tongval bieren te gaan proeven en daarmee ook jouw tijd even stil te zetten.

Geniet en deel.

Proost! Onno