We geloven het zelf ook nauwelijks, maar Beerders is alweer ruim een half jaar oud. Tijd dus voor een update waar we staan, maar vooral wat er nog meer in de planning staat en waar we naartoe willen.

Eerst kijken we even achterom, de huidige levering is bijna afgerond en dat betekend dat we ruim 200 boxen inmiddels hebben geleverd. Wij mochten zelfs al enkele malen in de spotlights van de media staan, zoals het artikel op Ondernemend Friesland, of dit bericht van Sprout waar we als één van de 9 toffe boxen genoemd worden die Hellofresh gaan “wegvagen”. Maar het hoogtepunt was toch wel dit mooie artikel over ons in de Leeuwarder Courant.

Super tof natuurlijk. Maar veel toffer is het feit we jullie, onze broeders, momenten kunnen leveren waarin je even tijd voor jezelf kunt nemen. Dat is wat we willen bereiken. Het bier is natuurlijk goed en lekker (al zijn daar per bier de meningen gelukkig altijd nog verdeeld). Maar het gaat ons veel meer om de momenten voor jezelf. Even tijd nemen om een stap terug te doen en te bezinnen en te genieten. Slow Down Brother klinkt deze dagen veelvuldig, dat mantra dat hopen we dan ook te realiseren, dat staat bij ons op de eerste plaats, daarna komt de ontdekkingstocht door de diverse en smaakvolle wereld van het bier.

Naast onze Broederschapen wilden we meer terugdoen, mede geinspireerd door Ben Tiggelaar kwam hier onze verdienactie uit. Die is wat ons betreft een groot succes. Mensen een box mogen geven omdat die je gegund wordt door een ander, omdat hij of zij vindt dat jij die verdient, prachtig.

Voor ons is het ook altijd nog een wens om meetups te gaan organiseren met onze broeders. Dat lijkt ons namelijk erg leuk om elkaar ook te ontmoeten. Hiervoor zijn al gesprekken gaande met enkele partners, want we willen het natuurlijk wel op een toffe manier aftrappen. De droom is om dat dit jaar nog voor elkaar te krijgen. We’ll keep you posted!

Daarnaast spelen er ook nog allerlei andere ontwikkelingen, aanbiedingen van derden, samenwerkingen, investeerders, mensen die bij ons willen werken of stage lopen, soms hebben we zelf het gevoel de controle kwijt te zijn. Juist op die momenten vinden we de waarde van de rustmomenten weer terug. Belangrijkste voor ons is dat we de groei rustig door kunnen zetten en vooral daarbij jullie goed kunnen blijven bedienen zoals we nu doen, daar ligt de focus. Vooral op onze blog vindt je dit terug. We hebben al een gastblog mogen verzorgen, een homebrew pakket mogen testen en binnenkort krijgen we de eerste gastblogger op onze site.

We zijn naar events geweest, om onze eigen smaakpapillen uit te dagen en natuurlijk bieren voor jullie te scouten en contacten te leggen om mooie bieren te kunnen bieden aan jullie.

Er gebeurt veel op het moment met Beerders, we blijven jullie op de hoogte houden en wij hopen dat jullie ons ook op de hoogte houden van jullie momenten en mocht je tips voor bieren of wat dan ook hebben, vertel het ons wij horen het namelijk graag! Op nog een rustig en succesvol tweede halfjaar!

 

Tsjoch,

The Founding Brothers