De belangrijkste conclusie van onze eerste crowdfunding tot nog toe is: Beerders leeft. Het klinkt als ‘Wij van Wc-eend adviseren Wc-eend’, maar het enthousiasme over Beerders neemt alleen maar toe. Toch zijn er ook vele vragen van jullie kant geweest. Een rondje opheldering kan daarom geen kwaad. Daarom beantwoorden wij in dit blog de vijf meest gestelde vragen over onze crowdfunding.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Wij staan open voor alle vragen. Mail ze gerust naar info@beerders.nl.

1. Wat gaan jullie met al dat geld doen?

In het kort zijn dit onze plannen:

  • Groot inkopen: Beerders is nu eenmaal een margeproduct. Groter inkopen = meer marge. Meer marge = meer winst. Zo simpel is het nu eenmaal.
  • Promotie: Beerders groeit. Toch ambiëren we eens stroomversnelling voor deze groei. Maar hoe willen we dat doen? Via de kanalen die we al hebben leren kennen, maar ook via de kanalen die ons nog minder vertrouwd zijn. We willen onder meer vaker aanwezig zijn op evenementen. We houden ons natuurlijk aanbevolen voor mooie tips…
  • Meetups: Beerders viert het leven. En wat is er mooier dan het leven samen met andere leuke mensen te vieren? Daarom werken wij hard aan het organiseren van een meetup. Een goede avond waar we samen kunnen genieten van mooie bieren.
  • Nieuwe concepten: Er wordt hard gewerkt aan nieuwe plannen. Sommige plannen kennen jullie (Gerstpakket), sommige plannen zijn echter nog topgeheim. Geweldig worden ze zeker.
  • Merchandise: Glazen, openers, viltjes en dergelijke zaken. Een stukje extra merkbeleving, zoals menig marketingmanager het zou omschrijven.

2. Maakt Beerders al winst?

Goed dat je naar de fundamentals kijkt! Beerders maakt inderdaad al winst op elke verkochte doos. En dat wordt alleen maar beter.

3. Wat is het risico van mijn investering?

Geld lenen kost geld. Geld uitlenen zou uiteindelijk geld moeten opleveren. Zo werkt het bij onze crowdfunding natuurlijk ook. Toch zijn er altijd enkele risico’s. Maar da’s logisch.

Garanties? Die zijn er niet. Zie uw investering als een reis naar Spanje. Meestal kom je veilig aan en geniet je er een paar weken van de natuur en het weer. Toch kun je op weg naar Spanje ook met de auto in een Franse vangrail belanden. Om maar te zeggen: volledige zekerheid is er nooit. Toch zouden we deze crowdfunding nooit zijn begonnen als we geen vertrouwen in Beerders.

4. Wat als jullie het streefbedrag niet halen?

Natuurlijk zou het geweldig zijn om ons streefbedrag (€25.000,-) te halen. Hier gaan we zeker voor. Maar als we op €24.150,- blijven hangen betekent het niet dat alle moeite voor niets is geweest.

Nee, daar kunnen we nog steeds fantastische dingen van doen. Sterker nog: dat doen we al. Zo hebben we weer een hele ronde nieuwe dozen kunnen inkopen en zijn ook exclusieve Beerders glazen in ontwikkeling.

5. Hoe gaat de terugbetaling in zijn werk?

Normaliter komt alles in één keer jouw kant op aan het einde van de looptijd. Stel: je investeert €1.000,- in Beerders. Dan krijg je – naast een te gekke bierproeverij op locatie voor drie personen – drie jaar later €1.124,86 gestort.

Toch valt hier natuurlijk ook in te variëren. We staan open voor andere voorstellen. Samen bouwen is bij ons ook echt samen bouwen.

Zijn er nog vragen? Zoals je weet: je kunt ze gerust stellen. We zijn te allen tijde te bereiken op info@beerders.nl. En weet ook, investeren in Beerders is al mogelijk vanaf één euro. Kijk voor meer informatie op onze crowdfunding-pagina.