Internationale bierdag is voor ons heel bijzonder. Natuurlijk vieren we op deze dag het bestaan van het bier. Maar er is nog een reden waarom deze dag extra speciaal voor ons is. Het is namelijk de dag waarop Beerders is ontstaan (7 Augustus 2015)! Dat betekent dat we ons eenjarig bestaan mogen vieren!

Hoe begon het ook alweer? Vorig jaar zaten de Founding Brothers samen voor een gezellig avondje bijpraten. Biertje erbij; helemaal gezellig. Al snel ging het gesprek over het ondernemerschap, en dan met name over de randvoorwaarden ervan. Zo stelde Michael die avond de vraag: “hoe pak jij je rust?” En: “wat doe jij om van tijd tot tijd even tot rust te komen?”

Douwe gaf het antwoord: “ik plan elke week mijn vaste momenten van rust in. Ik merk aan mezelf dat als ik hier vastigheid in heb, dat ik daar echt wat aan heb. Je kunt als ondernemer wel blijven werken, maar dat is echt niet goed voor een mens. Dat heb ik zelf ook ondervonden. Dus soms, als ik er echt even aan toe ben, zorg ik dat ik een lekker biertje koud heb staan.”

Vanuit deze gedachte werd een avondje bijpraten een uit de hand gelopen weekend brainstormen en het concept was geboren. De weken daarna hebben wij keihard doorgewerkt om het idee verder tot wasdom te laten komen. Vervolgens brachten wij in september Beerders vol trots naar buiten.

Hoewel we vandaag weer de internationale dag van het bier vieren voelt het nog niet helemaal alsof we echt één jaar bestaan. Want hoewel het idee er dus al in augustus was, zijn we pas begonnen met leveren in november 2015. Maar op internationale bierdag was ons eureka-moment daar. En dat mag wat ons betreft zeker gevierd worden.

En dit heuglijke feit vieren we natuurlijk met jullie, onze broeders. In de Augustus-box zit daarom een klein extraatje. Wie jarig is trakteert immers.

20160805_183029_HDR

Onze wens voor de toekomst? Ach, er zijn er nog zo veel. We hebben nog ontzettend veel dingen die we nog willen doen om Beerders nog meer uit te laten groeien tot een hecht broederschap. Van sommige dingen zullen jullie snel wat merken, terwijl andere ideeën nog wat langer zullen duren voor ze in de openbaarheid terecht komen. Dit alles zodat we over een paar jaar internationale bierdag met recht tot internationale Beerdersdag kunnen dopen.

Maar vanavond heffen we eerst het glas op de internationale bierdag, maar bovenal doen we dat op één jaar Beerders. Tsjoch!

De Founding Brothers