We spraken eerder al eens over 10% van de winst geven, en hintten al even over een eventueel doel. Nu, na een aantal maanden, kunnen we het openbaar maken:

Wij geven een broederschaap. Ja. Een broederschaap. Of technisch gezien minimaal twee; een mannetje en een vrouwtje. Why? Het kwam eigenlijk door een typfoutje. ‘s Nachts was Michael nog aan het werk aan de website (hoe dat ging leest u hier) en kwam aan de chat met één van zijn vrienden. Die kwam met de vraag: “Wat is Beerders eigenlijk?”. Het antwoord kwam met een typo. “Beerders is een broederschaap van mensen die druk zijn, kortgezegd. Beerders is een groep van mensen die altijd gaan, gaan, gaan, en nu een keer kiezen om rustmomenten te nemen. En dat doen we door speciaalbier, omdat we ook mogen genieten.”

Later zag Michael de typfout pas. Direct kwam hij op een idee. Eerder besproken Douwe en hij al dat zij iets wilden teruggeven met Beerders, en waarom kon dat niet door een schaap te geven. Vrolijk gooiden de Founding Brothers ‘Give a sheep’ door Google en zodoende kwamen zij op deze link. Na wat overleg was World Vision ook overtuigd en was het een deal.

Goed verhaal, lekker kort. Maar wat hebben mensen nu aan schapen? Hier een verhaal over een familie in Armenië die schapen mocht ontvangen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

‘Onze’ schapen gaan naar Zuid-Sudan, waar ze naast melk, vlees, wol en educatie over deze schapen ook een stukje status meekrijgen. Iets wat daar na de onveilige periode kortgeleden zeker een belangrijk stuk is. De mensen kunnen door de schapen die door ons gedoneerd worden weer een stap vooruitzetten. Het is een stap in de wederopbouw van hun leven.

Vanuit hier (en op deze pagina) willen we ook World Vision nog bedanken. Het ontvangst op kantoor in Amersfoort was warm en we hebben oprecht het gevoel dat we samen wat moois kunnen betekenen voor de wereld. World Vision is een prachtige partner. Wij hebben het het gevoel hebben dat we goede dingen kunnen doen en dat we op een vertrouwde en juiste manier terug kunnen geven.

Meer info? Check deze pagina. Hier staat alles zodat je het nog even rustig na kunt lezen, inclusief een brief van World Vision zelf.