Een probleem met rekenen heb ik nooit gehad. Tijdens groep 3 zat ik verveeld de rekenprogramma’s van groep 8 te doen. Dat ik deze week een factuur voor Beerders drie keer verkeerd berekende was dus niet bepaald iets voor mij. Ook minder content op onze social media afgelopen weken ben ik niet gewend. Helemaal niets voor mij is de zeer summiere interne communicatie van mijn kant, waar jullie als broeders en lezers uiteraard niets van merken.

De boxen komen iets later (geen zorgen; komt goed!), de acties werden iets later opgezet en de concentratie om een goed verhaal te tikken is soms best een puntje.

Wat is er aan de hand?

Na bloedonderzoek een tijdje geleden blijk ik Pfeiffer te hebben. Niet tof, maar this too shall pass. Ook tegenslagen horen bij het leven.

Voor Beerders betekent dat alles meer op de schouders van de andere helden ligt. Founding Brother Douwe en uiteraard de Supporting Brothers zijn afschuwelijk hard aan het werk om voor jullie het tofste broederschap ooit te bouwen.

Ondanks dat ik nu zelf even geen bier drink, doet het me misschien alleen maar meer genieten van het broederschap. Sterker nog: dit is het broederschap waar wij altijd onze mond zo van vol hebben (naast het bier)! Terwijl ik even een stap achteruit doe kijk ik naar de jongens die zich keihard inzetten voor het welslagen van Beerders. Ook kijk ik naar alle posts die broeders die genieten van hun rustmoment en dat ons op onze social media kanalen laten weten. En ik kijk naar de mail van één der broeders die me met alle geduld al weer corrigeert op een verkeerde factuur (waardoor hij echter minder had kunnen betalen).

Voor mij is het duidelijk. Iedereen heeft door dat Beerders zoveel meer is dan het zoveelste bedrijf. Beerders is zoveel meer dan een boxje met wat bier dat naar de leden wordt verzonden. Beerders is een community, een beleving. En juist als je even verplicht rust moet nemen, komt dat zo mooi over.

Dat maakt me ontzettend trots.