Broeders,

Een kale box, een verlate verzending… Het is niet het meest ideale begin voor Beerders. Even eerder schreven we op deze blog nog ‘een goed begin’. Dat kunnen we bijna weer intrekken. Op sommige punten in ons proces liep alles op rolletjes en ging alles helemaal smooth, maar nu niet. Het verhaal vertellen wij zo transparant als maar kan. Dit omdat wij transparantie hebben beloofd. Zo zijn wij.

Zo’n twee maanden geleden namen wij het contact met de eerste dozenleverancier op. Nadat dit zeer stroef ging zochten we later naar een nieuwe leverancier. Deze leken wij gevonden te hebben. Na perfect contact en scherpe beloftes stuurden wij een aanbetaling die kant op. De mail terug? ‘Wij hopen 5-11 de dozen bij jullie op de stoep te hebben.’ Perfect.

En ja, op vijf november ontvingen wij een fantastische doos. Sterk, stevig, kwalitatief hoogstaand. Om heel erg blij van te worden. Echter, het was slechts één box. Onbedrukt. We hadden gehoopt op duizend bedrukte dozen.

Dat valt natuurlijk tegen, maar het is voor ons een goede leerschool. Contact leggen met de leverancier is gelukkig makkelijk. In goed overleg zijn we tot een nieuwe leverdatum gekomen. Hierdoor kunnen we melden dat het volgende maand pas echt goed los kan barsten. Nadeel is wel dat de eerste 21 broeders een limited edition krijgen, en dat deze limited edition een stuk minder mooi is dan wij hadden gehoopt.

Als we volgende week de box in haar definitieve ontwerp hadden kunnen leveren hadden we dat gedaan. Maar dat zit er helaas niet in. Zo gaan zaken soms..

Wat doen we er nu nog aan? Weinig. Voor ons is het even een verlies-momentje. Even balen. En dan het hoofd weer omhoog.

Het is vrijdag, inpakdag. 17:20 komen de laatste bieren door de brouwer zelf nog geleverd. 17:40 komt de drukker nog na 64 kilometer rijden met de brief voor de broeders. De term “gezellige chaos” komt tot zijn recht.

Excuus, eerste 21 fantastische broeders. Vergeef het ons. De volgende keer wordt legendarisch. En deze keer? Ach, de inhoud zal er niet op achteruit gaan.

Cheers,
De founding brothers