Eén paar schapen geleverd

84%

Van het tweede paar

Beerders, meer dan een broederschap

Het was net twintig minuten na Beerders’ inschrijving bij de KVK. De kersverse Founding Brothers zaten aan de lunch om even te bekomen. Zo ongeveer tegelijkertijd zeiden ze: “Ik wil wel wat teruggeven.”

Het was dus vanaf het begin duidelijk: Beerders wil wat teruggeven.

Al snel kwamen we terecht op het hoofdkantoor van World Vision. Hier hebben wij een uitstekend gesprek gehad en we gingen ook met een zeer goed gevoel weg. U vraagt zich nu ongetwijfeld af: “waarom hebben jullie gekozen voor een schaap?”. Samen vormen alle leden van Beerders een broederschap. De stap van broederschap naar broederschaap is snel gemaakt.

Is dit gewoon een ordinaire woordgrap? Zeker niet. Schapen hebben vele toepassingen en ze kunnen in bepaalde gebieden grote verschillen maken, zoals hiernaast geïllustreerd wordt. ‘Onze’ schapen zullen in Zuid-Sudan terechtkomen, waar ze symbool mogen staan voor wederopbouw. Prachtig om even bij stil te kunnen staan.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Wij vinden het bijzonder dat het Broederschap van Beerders ook oog heeft voor de wereld om hen heen en besloten heeft 10% van de winst te doneren aan World Vision.

World Vision is een christelijke ontwikkelingsorganisaties en wil kinderen in ontwikkelingslanden, zonder onderscheid te maken naar geloof, ras, geslacht of politieke overtuiging, tot bloei brengen door ze te voorzien van schoon water, voedselzekerheid, medische voorzieningen en scholing.

Niemand kan in zijn eentje de armoede in de wereld oplossen, maar door samen op te trekken kunnen we daadwerkelijk verschil maken in het leven van kinderen in armoede. Dat voelt in alle opzichten goed. Of, zoals één van onze donateurs eens zei:

“Geloof niet in de druppel op de gloeiende plaat, maar in de druppel die de emmer laat overlopen.”

Met de bijdrage van het Broederschap van Beerders kan een wezenlijk verschil in het leven van de meest kwetsbare kinderen, hun familie en omgeving worden gemaakt. Bovendien werkt World Vision samen met de lokale bevolking naar zelfstandigheid. Op deze manier worden giften duurzaam besteed en is er sprake van een blijvende verandering.

De gift van het Broederschap van Beerders zullen wij gebruiken voor het aankopen van geiten en schapen voor een gezin dat leeft in armoede. Een geit of schaap is niet alleen een leuk dier. Maar wat nog veel belangrijker is: ze voorzien van melk en later ook van vlees. Met de aanschaf van een geit of schaap, wordt een gezin voorzien van basisvoedsel!

Bedankt voor jullie betrokkenheid bij ons werk.

Met hartelijke groet,

Jan van ‘t Loo
World Vision