Beerders Uitgelicht: Troubadour Magma

Brouwerij The Musketeers is in België één van de velen. Tussen Sint Bernardus, Westmalle, Chouffe en alle andere bekende namen wordt ze snel vergeten. Onterecht, want ze verdient zeker haar plaats in het Belgische bierlandschap. Niet in de laatste plaats komt dat door de Troubadour Magma. In deze aflevering van Beerders Uitgelicht alle aandacht voor dit smaakvolle bier.

Op het moment van schrijven is de brouwerij druk bezig met een verbouwing. De plannen zijn ingediend en de grond wordt al bouwklaar gemaakt. Het pand in Sint-Gillis-Waas zal als alles goed gaat in 2018 haar deuren openen voor wandelaars, fietsers, golfers en alle speciaalbierliefhebbers uit binnen- en buitenland. Tot die tijd wordt er echter nog volop gebrouwen in het even verderop gelegen Lochristi. Gelukkig maar.

Troubadour Magma
Met een alcoholpercentage van 9 procent is de Troubadour Magma het zwaarste bier uit onze januaribox. In het prachtige, amberkleurige bier komt het beste van twee werelden samen. De hardwerkende mensen die Brouwerij The Musketeers tot een succes maken hebben net als Aart van Bergen van Walhalla zeker iets met Amerikaanse India Pale Ales. In de Magma komt het kruidige en bittere karakter van een IPA zeker naar voren. Maar toch verloochent Magma ook haar roots niet, want de smaak doet net zo goed denken aan een tripel.

Het is dan ook niet gek dat bierliefhebbers dit bier weten te smaken. Dit blijkt onder meer uit het feit dat de Troubadour Magma tijdens de World Beer Awards in Londen werd verkozen tot beste Belgische bier in de categorie ‘Imperial / Double IPA’. Dan doe je toch zeker iets goed.

Maar de grote vraag die ons allemaal bezighoudt is toch: kan Founding Brother Douwe het waarderen?

Dat zoeken we uit. Dus, Douwe, hoe smaakt ‘ie?
“Wat ik kan waarderen is de eerste indruk. Maakt de smaakpapillen gelijk wakker. Stevig schuim, aantrekkelijke kleur en zeer fijne geur (fruitig). Dat doet al veel. Helaas zie je maar al te vaak dat de smaak vervolgens tegenvalt. Bij de Magma is dit gelukkig absoluut niet het geval. Mooie tripel en het typische zoetje wat daarbij hoort maar ook het bittere en de hopsmaak die een IPA typeert. Echt geweldig samengevoegd en in balans. Het heeft bijna alles van wat je verwacht. Lekker droog, fruitig, licht zoetje, bitter, volle hopsmaak. Ronduit heerlijk. Untappd score: 4/5.”

Meer Beerders Uitgelicht? Klik dan hier. Meer bier? Bestel dan onze maandelijkse box. Nog op zoek naar een geschikt cadeau voor Valentijnsdag? Kijk dan zeker hier.

Door |2017-02-04T16:19:07+01:004 februari 2017|Beerders Uitgelicht|0 Reacties

Geef een reactie