Misschien ben je al op vakantie geweest, misschien mag je nog. De Founding Brothers van Beerders zijn, los van elkaar (want het werk moet wel gewoon doorgaan), deze weken op vakantie. Er even tussenuit, rusten en genieten. Wij zien dat graag en dit jagen wij ook na tijdens de gewone weken

Het mooie van vakantie vind ik het feit dat je even maximaal mag genieten, avonturen op mag zoeken, mooie plekken kan ontdekken en weer andere bieren kunt proeven.

Zo ben ik acht dagen met mijn vriendin naar Duitsland geweest, in een vakantiehuisje in het mooie kustplaatsje Dangast. Ik heb daar in een grijs verleden een halfjaar gewoond tijdens mijn periode op het MBO. Nog steeds kom ik daar eens in de zoveel jaar terug om mij lekker terug te trekken; heerlijk! Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van Duitsland. Het maakt mij niet uit of het nu Berlijn, Zuid-Duitsland of het Noorden is; ik vind het allemaal prachtig.

Niet onbelangrijk; Natuurlijk heb je daar gewoon goed bier. De vele Weizenbieren en specifieker het Landbier, waar ik de laatste tijd wel van ben gaan houden. In de vorige box hadden we de Braumeister in onze box, wat ook een landbier was. Het is bier dat landarbeiders dronken na een lange, zware dag. En dat snap ik, want het zijn stuk voor stuk fijne dorstlessers, makkelijk om te drinken en erg soepel. Alleen moet je geen heel uitgesproken smaken verwachten.

Een andere biersoort die ik eigenlijk pas voor het eerst tegen kwam was het Keller- of Zwickelbier. Hier kan ik kort over zijn, het is een apart bier, niet bijzonder smaakvol maar wel heel puur. Tof om eens wat beter mee kennis te maken op zo’n vakantie, maar ik zie het nog niet veelvuldig bij mij in de koelkast komen te staan.

In de omgeving van de Jadebusen, ofwel Ost-Friesland, waar ik de afgelopen weken was, komt ook één van mijn favorieten vandaan; Jever! Heerlijk fris en behoorlijk bitter pils. Altijd weer genieten en stelt nooit teleur, gewoon top. Het doet mij altijd terugdenken aan mijn mooie belevenissen hier.

Beerdersvakantie

Deel jouw ultieme Beerders vakantiefoto:
Vakantie is belangrijk, net als genoeg tijd om te genieten. Daarom zijn wij benieuwd naar jullie mooie vakantiemomenten. Diegene die het mooiste, beste of meest chille Beerders-vakantiemoment met ons deelt krijgt een gratis box. De winnaar zullen we in september bekendmaken.

 

Geniet van jullie vakantie Broeders!

 

Douwe Hooijenga