Wij houden ontzettend van muziek. Het speelt al vanaf het begin een belangrijke rol in Beerders. Muziek heeft ons al ontelbare momenten van inspiratie bezorgd. Wij zouden ons eerlijk gezegd geen leven zonder muziek kunnen voorstellen. Het is ons opgevallen dat de duur van een album vaak genoeg is om je rustmomenten bij te pakken. Dit bracht ons op een idee.

Wij presenteren daarom ook met gepaste trots: de Beerders Albumlijst! Vanaf december gaan wij je (hopelijk) aan het begin van elke maand verblijden met een album dat volgens ons uitermate geschikt is als soundtrack bij jouw Beerders-moment. Volgens ons een nieuwe stap voor het broederschap.

Wat voor albums kan ik verwachten?
Het kan werkelijk van alles zijn. Wij houden van live albums, conceptalbums en vanzelfsprekend appreciëren we ook ‘Greatest Hits’ albums. Echt waar.

En wat voor stijlen komen voorbij?
Classic rock, hardcore, country, klassiek, heavy metal, r&b, blues, rap, pop, smartlappen, jazz? Allemaal juist. De muzieksmaken van de Founding en Supporting Brothers lopen nogal uiteen. En dat is het mooie. Er zijn nog zoveel meer stijlen waar we van houden, dat we het op hebben gegeven om het lijstje te vervolledigen. We zouden vermoedelijk nog drie weken bezig zijn om een compleet overzicht te geven. Daarom laten we jullie liever gewoon van muziek laten genieten. Elke maand opnieuw.

Wat als ik een album niet zo goed vind?
Tja, soms gaat deze lijst platen opleveren waar je iets minder of zelfs helemaal niets mee gaat hebben. Dat hebben wij ook al ondervonden. Maar laat dat je zeker niet tegenhouden. Hetzelfde principe gaat immers ook op met de maandelijkse Beerders box. Zoveel mensen, zoveel smaken. Maar net dat ene biertje waarvan je niet had verwacht dat ‘ie zo goed zou smaken zijn bieren die beklijven. Dat gevoel kunnen we ook najagen met muziek.

Dat ene Beerders-moment met dat ene album dat zich perfect leent voor jouw gemoedstoestand op dat moment; daar gaat het om.

Het maakt niet uit of je nu blij, boos, verdrietig, verliefd of wat dan ook bent. Muziek is er voor je. Beerders is er voor je.

En ik dan?
Jullie zijn – zoals jullie hopelijk weten – altijd welkom met jullie suggesties. Zeg nu zelf: wat is de zin van een broederschap als je niets hebt in te brengen? Daarom is het evident dat ook jullie mogen bijdragen aan de Beerders Albumlijst. Laten we elkaar vooral gaan inspireren, vol enthousiasme vertellen over jouw favoriete platen. Hoe kan ik dat doen? Mailen naar info@beerders.nl kan, maar wij zijn ook bereikbaar op social media. Twitter is bijvoorbeeld een mooi platform om je suggesties aan te dragen, maar ook Facebook werkt fantastisch. Net zoals Instagram.